20 Επαναληπτικά Θέματα για τα Μαθηματικά προσανατολισμού Γ Λυκείου (Τεύχος 6)


Πάνε 5 χρόνια από τότε που, για πρώτη φορά, η παρέα του "Μαθηματικά για το τελευταίο θρανίο!" είπε να εργαστεί συλλογικά και να δημοσιεύσει 20 επαναληπτικά θέματα.
Να βοηθήσουμε και εμείς στην επανάληψη των παιδιών που δίνουν εξετάσεις και αγωνιούν.
Η ανταπόκριση στην προσπάθειά μας, από συναδέλφους αλλά και από μαθητές, ήταν μεγάλη και συγκινητική. Φαίνεται ότι τα "20 θέματα" έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό.

Έτσι το ραντεβού καθορίστηκε για το τέλος Απρίλη κάθε χρόνου. Παρά το δημιουργικό άγχος, το περιμένουμε κάθε χρόνο με ανυπομονησία. Είναι μεγάλη η χαρά να ασχολείται κανείς με κάτι που αγαπάει, τα μαθηματικά, και ακόμα μεγαλύτερη η χαρά του να προσφέρει!


Λίγα λόγια για το Τεύχος 6:
Τα θέματα είναι απαιτητικά και συνδυαστικά. Καλύπτουν σχεδόν όλο το εύρος της ύλης. Παρόλο που υπάρχουν στοιχεία πρωτοτυπίας σε πολλά από αυτά, η "στόχευσή" μας είναι σε πράγματα που βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου των μαθηματικών (της Γ) και όχι στις σκοτεινές γωνίες. Έτσι προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τις υπερβολές.

Μαθητές Προσοχή:
 1. Τα θέματα είναι μεγάλα και με πολλά ερωτήματα. Αρκετά από αυτά είναι 2-3 θέματα σε ένα. Άρα δεν πρόκειται για κλασική δομή θεμάτων εξετάσεων αλλά για αυτό που λέει ο τίτλος "Επαναληπτικά Θέματα". Μην ανησυχείτε τα θέματα των πανελληνίων δεν έχουν τέτοια έκταση!
 2. Σε καμία περίπτωση μην "τρελαίνεστε" με τέτοιου τύπου θέματα. Άλλωστε στο διαδίκτυο και στα βοηθήματα υπάρχουν άπειρα από πολλούς και άξιους συναδέλφους. Δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία. Πρώτα το σχολικό βιβλίο και ότι σας λένε οι δάσκαλοί σας. Μετά, αν μείνει χρόνος ασχοληθείτε και με αυτά.
Καλή τύχη στις εξετάσεις και ψυχραιμία! 

Τέλος
Τα "20 θέματα" είναι προϊόν συλλογικής εργασίας φίλων και συναδέλφων. Το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ. Η μόνη δύσκολη στιγμή ήταν όταν έπρεπε να αποκλείσουμε αρκετά από τα θέματα που φτιάξαμε φέτος επειδή έχουμε αποφασίσει να δημοσιεύουμε μόνο 20 για να μην χάνονται οι μαθητές.

Για λύσεις των θεμάτων ή για κατέβασμα των εκφωνήσεων, πηγαίνετε ακριβώς κάτω από το αρχείο.Για απευθείας αποθήκευση των θεμάτων πατήστε εδώ

Πρόχειρες - ενδεικτικές λύσεις (με λίγη υπομονή στο άνοιγμα...)


7 σχόλια:

 1. ευχαριστώ και φέτος, σταθερή διαχρονική αξία η συλλογή σας κάθε χρόνο :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. tha ta efxaristitho k afta opos ton proigoumenenon k akoma perussotero gia enan akoma logo. einai afieromeni i ergasia ston Nonta.

  eimai filos tou taki.. tou giou tou. pou efxomai na sinexisei sta xnaria tou mwgalou Karimpali.

  kostakis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγχαρητήρια για την σταθερά ποιοτική εργασία σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συγχαρητήρια για τις πολύ ωραίες ασκήσεις , για άλλη μια χρονιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εξαιρετική δουλειά από τους πολύ καλούς συναδέλφους.
  Ασκήσεις που προσεγγίζουν πολύπλευρα τις βασικές έννοιες των συναρτήσεων αλλά και την υπόλοιπη ύλη και βάζουν τη σκέψη να "δουλέψει".Επίσης απαιτούν ο μαθητής να έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο με ολοκληρωμένο διάβασμα και όχι με ένα απλό "πέρασμα" της θεωρίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή