20 επαναληπτικά θέματα για τα μαθηματικά κατεύθυνσης Γ λυκείου (τεύχος 2)


Λίγα λόγια για αυτά τα θέματα...
Πέρυσι, περίπου τέτοιες μέρες, διαλέξαμε με φίλους συναδέλφους 20 θέματα από αυτά που φτιάξαμε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και αποφασίσαμε να τα προσφέρουμε στους μαθητές που αυτή την περίοδο προετοιμάζονται εντατικά για τις εξετάσεις για να βοηθηθούν.
Τα δημοσιοποιήσαμε μέσω του ιστολογίου "Μαθηματικά για το τελευταίο θρανίο!" που τότε μπουσούλαγε στο δεύτερο μήνα της ζωής του.



Η ανταπόκριση ήταν απρόσμενη! Τα 20 περσινά θέματα έχουν διαβαστεί ήδη 42000 φορές και έχουν γίνει download 4500 φορές! Έδωσαν την αφορμή να επικοινωνήσουμε και να γνωριστούμε με πολλούς συναδέλφους. Μας γέμισε χαρά η συνεργατική δουλειά με ανθρώπους που έχουν μεγάλη αγάπη για τα μαθηματικά αλλά και για τους μαθητές τους. Στις δύσκολες μέρες που ζούμε η ανιδιοτελής προσφορά είναι πράξη αντίστασης αλλά και ελπίδας.

Σήμερα παρουσιάζουμε τα 20 επαναληπτικά θέματα (τεύχος 2) για το 2014.
Διαλέξαμε θέματα ποικίλης δυσκολίας που να έχουν κάποια στοιχεία πρωτοτυπίας. Ελπίζουμε να βοηθήσουν και αυτά όπως τα περσινά (τεύχος 1).
Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που εργάστηκαν με μεράκι πάνω σε αυτά και ιδιαίτερα το συνάδελφο και φίλο Παύλο Τρύφων που εργάστηκε πάνω στις παρακάτω λύσεις.

Με λίγη υπομονή στο άνοιγμα, οι λύσεις των θεμάτων:
από 1 έως και 10 είναι εδώ
και από 11 έως 20 εδώ.

Καλή δύναμη και καλή τύχη σε όλους τους μαθητές!


1 σχόλιο:

  1. Δεν είμαι μαθηματικός και θέλω να σας συγχαρώ για την τεράστια βοήθεια που δίνετε στα παιδιά που αγωνίζονται.Μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή